Kwaad Daglicht Kwaad Daglicht (2020)

Rosamond van Rees verschijnt op het politiebureau van Harlingen om aangifte te doen van insluiping. Haar verhaal is echter zo ongeloofwaardig dat hoofdagent Valerie Koepel niet in staat is om een proces-verbaal op te maken.
Maar als Van Rees zichzelf later van het leven berooft blijkt er toch meer aan de hand te zijn. Ondanks het feit dat Valerie niets te verwijten valt, lijkt ze door haar eigen collega's niet meer vertrouwd te worden.
Het is dan ook geen wonder dat ze zich gedwongen voelt om de hulp in te roepen van Jesper Borg en zijn vriendin Kirstín Solberg. Samen gaan ze op onderzoek uit en het blijkt dat gebeurtenissen uit het verleden hun weerslag hebben op het heden.
Waarom moest Rosamond van Rees dood en wie was daarvoor verantwoordelijk?

'Kwaad Daglicht' is nog niet verschenen.Duister Verleden Duister Verleden (2019)

Marnix Brunia, een 17-jarige jongen pleegt op een vroege ochtend zelfmoord in het Harlinger Harmenspark. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar toch worden Jesper Borg en zijn vriendin Kirstín Solberg door de politie gevraagd om het geval te onderzoeken.
Het lijkt er op dat er misschien een verband bestaat tussen de zelfmoord en het noodlottige ongeval van Simon Bitterbeek, stuurman aan boord van de 'Christina Kotiades', een roestig vrachtschip dat vanuit Harlingen op weg was naar de zwoele Middellandse Zee.
Als Borg en Solberg met de nodige tegenzin hun onderzoek beginnen wordt al snel duidelijk dat verschillende betrokkenen er veel belang bij hebben om hun duistere verleden maar te vergeten. Zou Borg er ook deze keer in slagen om de waarheid te achterhalen?

'Duister Verleden' is voor €9.50 (voorlopig alleen) te koop of te bestellen bij iedere boekhandel in Harlingen, de uitgever FlevoMedia en bij de schrijver. Mail me hier.Stille wateren Stille Wateren (2017)

Nadat de tragische moord op Mistral van de Zee was opgelost, leek de rust binnen de kleine Vlielander gemeenschap weer voorzichtig terug te keren.
Maar een jaar later wordt het lichaam van een van de hoofdrolspelers in het drama zelf dood aangetroffen in zijn woning. Heeft deze moord misschien te maken met de eerdere gebeurtenissen of staat het geval helemaal op zichzelf?
Oude wonden worden opengereten en op het eiland neemt het gevoel van onbehagen weer toe. Leeft er een moordenaar in hun midden die ieder moment opnieuw kan toeslaan?
Ook deze keer bleek de politie niet in staat om de dader te ontmaskeren en wordt opnieuw een beroep gedaan op Jesper Borg, journalist van de Harlinger Courant. Kan hij vriend en vijand wederom verbazen?

'Stille Wateren' is voor €9.50 te koop of te bestellen bij iedere boekhandel en bij bol.com (zie hier).


Lange schaduwen Lange Schaduwen (2015)

Na het toeristenseizoen komt Vlieland tot rust. Dan wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden en de politie staat voor een raadsel.
Binnen de kleine en gesloten gemeenschap begint iedereen elkaar met wantrouwen te bekijken, want nu de laatste gasten vertrokken zijn rijst inherroepelijk de vraag: wie van hen heeft Mistral van de Zee van het leven beroofd?
De moeder van Mistral wil de strijd nog lang niet opgeven. Jesper Borg, journalist van de Harlinger Courant, krijgt het verzoek nog een laatste poging te wagen om de waarheid boven water te krijgen.
Borg vertrekt naar Vlieland waar een deel van de mensen die hij daar spreekt hun eigen koers lijkt te varen. Wie verbergt welke geheimen en wie spreekt de waarheid?

'Lange Schaduwen' is voor €9.50 te koop of te bestellen bij iedere boekhandel en bij bol.com (zie hier).Donkere Wolken Donkere Wolken (2016)

Een ultrakort verhaal, dat de lezer laat kennismaken met Jesper Borg, een journalist die in een zelfgekozen isolement leeft in een bescheiden appartement op het Griekse eiland Kreta.

Het leven trekt daar grotendeels aan hem voorbij en Borg probeert slechts de dag wat door te komen. Dan gebeurt er iets dat zijn leven voorgoed zal veranderen.

Lees 'Donkere Wolken' hier. Een cadeautje van mij aan jou.