Over Fred de Vries

Als je hier bent aangeland, dan komt dat vermoedelijk omdat je geďnteresseerd bent in mijn boeken of mijzelf. Daarvoor mijn hartelijke dank.

Ik ben Fred de Vries en woon, samen met mijn vrouw en kat, met veel plezier in Harlingen, de bruisende havenstad aan de altijd in beweging zijnde Waddenzee.

Als ik klaar ben met werken en de duisternis is ingevallen, schrijf ik spannende moordmysteries, waarbij het Waddengebied steeds een grote rol speelt. In 2015 verscheen 'Lange Schaduwen', twee jaar later gevolgd door 'Stille Wateren'. Het derde deel, 'Duister Verleden', is in 2019 gepubliceerd, terwijl het plot van het vierde deel 'Kwaad Daglicht' al in mijn hoofd borrelt.

De hoofdpersoon van mijn boeken is de journalist Jesper Borg, die wordt geassisteerd door zijn vriendin Kirstín Solberg, hoofdredacteur (nee, ze wil beslist niet hoofdredactrice genoemd worden) van de Harlinger Courant.

Als je ooit 'genoten' hebt van de 'Millennium' boeken met de avonturen van Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, dan zul je ontdekken dat mijn boeken eenzelfde patroon volgen. Ze zijn een flink stuk korter dan de boeken van Stieg Larsson, maar de hoeveelheid pagina's van een boek zegt natuurlijk niets.

Het kwaad is namelijk overal, kan in iedere geest verborgen zitten. Het Waddengebied is dus zeker geen uitzondering. En, zoals veel mensen uit de Randstad denken, is Friesland zo ver van hen verwijderd dat het gevoelsmatig al een deel van Scandinavië is.

Ik hoop ook dat de prachtige locaties in de boeken je ooit kunnen verleiden om het Waddengebied met zijn unieke eilanden en de zo karakteristieke havenplaats Harlingen te gaan bezoeken. Dan kun je met eigen ogen zien waar de tragedies hebben plaatsgevonden.