Over Fred de Vries

Als je hier bent aangeland, dan komt dat vermoedelijk omdat je ge nteresseerd bent in mijn boeken of mijzelf. Daarvoor mijn hartelijke dank.

Ik ben Fred de Vries (1959) en woon, samen met mijn vrouw en kat, met veel plezier in Harlingen, de bruisende havenstad aan de altijd in beweging zijnde Waddenzee.

Als ik klaar ben met werken en de duisternis is ingevallen, schrijf ik spannende moordmysteries, waarbij het Waddengebied steeds een grote rol speelt. In 2015 verscheen 'Lange Schaduwen', twee jaar later gevolgd door 'Stille Wateren'. Het derde deel, 'Duister Verleden', is in 2019 gepubliceerd, terwijl het vierde deel 'Kwaad Daglicht' al geschreven is, maar wacht op publicatie.

De hoofdpersoon van mijn boeken is de oud-journalist Jesper Borg, die wordt geassisteerd door zijn vriendin Kirst n Solberg, hoofdredacteur (nee, ze wil beslist niet hoofdredactrice genoemd worden) van de Harlinger Courant.

Als je van de mysteries van Agatha Christie houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn moordmysteries zijn opgezet als traditionele whodunnits met clues en red herrings. Er zijn overigens geen prijzen te winnen als je in staat bent geweest de dader voor het einde van het boek te ontdekken.

Ik hoop ook dat de prachtige locaties in de boeken je ooit kunnen verleiden om het Waddengebied met zijn unieke eilanden en de zo karakteristieke havenplaats Harlingen te gaan bezoeken. Dan kun je met eigen ogen zien waar de tragedies hebben plaatsgevonden.